dilluns, 7 d’abril del 2014

Casal Jove de Setmana Santa 2014

Per aquest pont de Setmana Santa el Grup Excursionista Capgirell Vilajuïga ha organitzat el primer CASAL JOVE de Vilajuïga.

El casal es durà a terme els dies 14, 15 i 16 d’abril de 9h a 13h i estarà adreçat a tots aquells joves amb edats compreses entre els 12 i 17 anys.

El fil conductor d’aquest casal serà l’orientació amb brúixola i mapa. Els alumnes aprendran les nocions bàsiques per saber com orientar-se amb un mapa i una brúixola sobre el terreny i poder escollir el millor camí de poder anar d’un punt a un altre.

Aquest serà un casal dinàmic on els alumnes aprendran mitjançant activitats i exercicis que els faran fer els monitors.

El punt de trobada del Casal Jove de Setmana Santa serà al CAT de Vilajuïga, on es farà la part més teòrica de l’orientació i serà el punt de sortida de les activitats i excursions que fem per la zona.

Objectius:

- Oferir experiències enriquidores i divertides, sempre acompanyades de la reflexió i el aprenentatge.
- Donar alternatives a les activitats d’oci comercial i individualistes.
- Donar pautes emocionals positives que reforcin el desenvolupament maduratiu del noi/a
- Fomentar el respecte als companys, acceptar les diferències
- Potenciar la comunicació
- Respectar les normes de convivència
- Aconseguir que els nois/es se sentin part integrant, important i necessària del grup
- Potenciar les activitats al aire lliure, muntanyisme, senderisme, orientació, etc
- Fomentar el respecte al medi natural i conèixer tot l’entorn natural que ens envolta, vegetació, fauna, etc
 
Metodologia i Activitats:

Es treballa amb una metodologia participativa, fent que els menors aportin els seus interessos i necessitats, i formin part de les activitats que es realitzen.

L’equip de monitors planifica, coordina i prepara les diferents activitats de cada dia: sortides tallers, jocs, etc., sempre tenint en compte les demandes dels nois/es.

Amb el temps pretenem que els menors puguin participar de la preparació d’algunes de les activitats del Grup Excursionista Capgirell Vilajuïga, sempre amb el suport dels monitors i membres adults del grup.

El Casal es durà a terme el dilluns, dimarts i dimecres de Setmana Santa de 9h a 13h. A cada sessió es dedicarà una estona a la benvinguda i xerrada informativa; en un segon moment hi haurà la realització de l’activitat i esmorzar; i un últim moment el dedicarem a l’avaluació del que hem fet i on es parlarà de les activitats del següent dia.


Activitats:

En el transcurs d’aquest casa es realitzaran diferents activitats per tal que els nois/es puguin gaudir dels diferents espais natural del nostre poble i adquireixin les nocions bàsiques d’orientació amb la brúixola i la interpretació de mapes.
 
Dilluns 14 d’abril.-

Per començar aquest casal, primer ens hem de conèixer i és per això que realitzarem diferents jocs de coneixença. Aquest es realitzaran a fi que els nois/es es conegui entre ells i als monitors i les monitores i a l’inversa. Així doncs, s’iniciaran els primers vincles relacionals.

A continuació es farà una breu introducció al mon del muntanyisme i l’orientació i de l’entorn natural que ens envolta, i després farem una sortida per l’entorn del poble on començarem a practicar alguns exercicis amb la brúixola i els mapes.

Dimarts 15 d’abril.-

El segon dia de casal el dedicarem a la visita al Castell de Quermançó.

A l’arribada farem una breu explicació del Castell de Quermançó, desprès sortirem del CAT de Vilajuïga fins al Castell passant per la riera de Quermançó. A l’arribada esmorzarem i tot seguit aprendrem a traslladar diferent punts del mapa a la realitat utilitzant la brúixola.

Dimecres 16 d’abril.-

En aquest últim dia el dedicarem a practicar tot el après en els dos dies anteriors. Anirem a un paratge de Vilajuïga on hi haurà preparat un circuit d’orientació amb diferents fites que els nois tindran de trobar utilitzant el mapa i la búixola.


Preus:

El preu de tot el casal es de 20€ per participants, en cas de ser germans s’aplicarà un descompte i el preu serà de 15€ per germana.


Que cal portar:

El alumnes tindran de portar roba i calçat adequada per poder anar per la muntanya, esmorzar i aigua. Es aconsellable que portin protecció solar i gorra en cas de que sigui un dia assolellat.

Descarrega el formulari inscripció i de salut (clic aqui)

Les Fotos del casal


 




 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada